Complex rezidential nou sau bloc vechi?



Una dintre cele mai importante decizii pe care le luăm în viață este locul în care vom locui. După răspunsul la prima întrebare, „casă sau apartament?”, vine momentul să alegem între o construcție nouă sau una veche. Dacă îți dorești un apartament, este cu atât mai important să știi câteva lucruri esențiale înainte de a începe căutarea. Pentru a lua decizia potrivită pentru tine și familia ta, sunt mulți factori pe care ar fi bine să îi iei în considerare.

1. Locația

Cele mai multe complexe rezidențiale noi se construiesc în zone limitrofe. Nu doar pentru că terenurile din zonele centrale sau semicentrale sunt foarte scumpe, ci și pentru că în aceste zone nu prea mai sunt terenuri disponibile. Așadar, e important să știi în ce fel de zonă vrei să locuiești și ce facilități vrei să ai în imediata apropiere, ca școli sau grădinițe, magazine, locuri de joacă, acces la transportul în comun. Dacă totuși îți dorești un apartament într-o construcție nouă în zona centrală sau semicentrală, îți spun că poți găsi și astfel de proiecte în Cluj-Napoca. Aici avem o situație puțin atipică, pentru că foarte multe complexe rezidențiale se construiesc tocmai în astfel de zone.

În zona centrală, găsești două proiecte: Platinia, cu 3 ansambluri (două finalizate, unul cu finalizare în 2017) și Biasini. În zona semicentrală, găsești Central Park Residence, ansamblul rezidențial Plopilor Vest. Și în zona Iulius Mall sunt câteva proiecte de excepție, ca Riviera, Viva City și Park Lake. După cum vezi, ai de unde alege.

Contactează-mă și îți voi prezenta cele mai noi proiecte imobiliare.

2. Bugetul

În ultimii ani, prețurile apartamentelor noi au coborât la un nivel apropiat de prețurile apartamentelor vechi. Cei mai mulți dezvoltatori imobiliari au înțeles că oferta trebuie să se alinieze cu puterea de cumpărare, pentru a rezista în piață. Însă, chiar dacă plătești cu ceva mai mult pentru un apartament nou, trebuie să iei în considerare și economia pe care astfel o vei face. De foarte puține ori un apartament vechi va avea exact acele finisaje pe care le dorești, astfel că bugetul tău va trebui să includă și astfel de lucrări. Un apartament nou, în schimb, are finisaje moderne, iar majoritatea dezvoltatorilor imobiliari îți permit să alegi singur ce îți dorești, într-un anumit buget, dacă achiziția a fost făcută înainte de terminarea construcției. Însă, dacă vrei să cumperi un apartament într-un complex nou care a a avut deja un proprietar, s-ar putea ca finisajele să nu fie pe placul tău sau la calitatea pe care ți-o dorești, astfel că te vei trezi în aceeași situație ca în cazul unui apartament într-un bloc vechi.

3. Calitatea construcției

Vreau să știi că nu toate blocurile vechi sunt foarte bine construite, la fel cum nu toate blocurile noi sunt făcute cu materiale de proastă calitate, așa cum cei mai mulți cred. Într-adevăr, construcțiile vechi au fost testate de timp, însă, în ultimii ani, normele în domeniu au devenit tot mai stricte, iar dezvoltatorii imobiliari trebuie să le respecte, nu doar pentru a obține autorizațiile necesare, ci și pentru a-și păstra buna reputație. E firesc (și indicat) să vrei să te asiguri că dezvoltatorul proiectului face treabă bună. Același lucru îl vrem și noi. Tocmai de aceea lucrăm doar cu acei dezvoltatori care ne- au dovedit acest lucru de-a lungul timpului. Contactează-mă și îți voi spune mai multe.

4. Infrastructura

Din nou, calitatea infrastructurii în blocurile vechi este deja testată. Chiar dacă nu se ridică la standarde foarte înalte, surprizele neplăcute sunt foarte rare. Când vine vorba de construcții noi, în general, e nevoie de încrederea că dezvoltatorul imobiliar și-a făcut treaba bine. Și în acest caz, reputația dezvoltatorului spune multe, iar un agent imobiliar bun lucrează doar cu cei care livrează proiecte ce respectă standardele. O diferență în infrastructura majorității blocurilor noi față de cele vechi, în schimb, este existența locurilor de parcare, de regulă suficiente. Proiectele rezidențiale noi sunt potrivite nevoilor actuale, pe când cele vechi au rămas încremenite în alte timpuri.

5. Suprafața și compartimentarea

Majoritatea apartamentelor vechi fie au o suprafață mică, fie au o compartimentare nu tocmai potrivită pentru stilul de viață actual. Nu toate apartamentele noi sunt mai spațioase, însă sunt compartimentate mai bine. Unii dezvoltatori imobiliari îți permit chiar să alegi între mai multe tipuri de compartimentări, în funcție de stilul tău de viață. Iar dacă vrei un apartament cu adevărat spațios, e mult mai probabil să găsești ce cauți într-un complex rezidențial nou.

6. Costuri și întreținere

Construcțiile noi trebuie să respecte standardele în ceea ce privește eficiența termică, iar asta înseamnă costuri mai mici cu încălzirea pe timpul iernii, și cu răcirea pe timpul verii. Majoritatea blocurilor vechi nu sunt încă izolate și o astfel de lucrare costă foarte mult, chiar și cu subvențiile acordate de primărie. În schimb, întreținerea unui apartament nou poate costa mai mult datorită altor factori ca întreținerea spațiului verde, costul supravegherii complexului, și a altor facilități oferite.

Nu este ușor să alegi între o construcție nouă sau una veche. E o decizie cu care vei trăi o bună parte din viața ta. Însă, eu îți spun că a deveni proprietarul apartamentului potrivit nevoilor și dorințelor tale e mai simplu și mai ușor decât crezi.

Posteaza un comentariu

EGO IMOBILIARE SRL deruleaza activitatea proiectului "Diversificarea activitatii prin achizitionarea de utilaje tehnologice in cadrul EGO IMOBILIARE SRL" Cod SMIS 134849, finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 2: "Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii", Prioritatea de investitii 2.1: "Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri". Contractul de finantare a fost incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Organism Intermediar.

Proiectul are o perioada de implementare este de 44 de luni, respectiv 01.07.2019-28.02.2023 si o valoare totala de 709.621,99 lei. Finantarea nerambursabila acordata este in valoare de 475.520,80,00 lei, din care 404 .192,68lei din FEDR, Contract de Finantare Nr. 7183/20.10.2020.

Obiectivul principal al proiectului consta in dezvoltarea miccrointreprinderii S.C. EGO IMOBILIARE SRL prin diversificarea activitatii existente in domeniul Lucrari de constructii a altor proiecte ingineresti.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Achizitionarea unor echipamente eficiente energetic, de ultima generatie, contribuind astfel la dezvoltarea durabila, la protectia mediului si la bunastarea comunitatii locale - miniexcavator pe senile (1 buc) si buldoexcavator (1 buc)
  • Cresterea locurilor de munca cu 5 locuri din randul persoanelor din comunitatea locala, si mentinerea acestora.
  • Respectarea principiilor egalitatii de sanse prin angajarea unei persoane apartinand unei categorii defavorizate.

Proiectul de investitii va fi implementat in Loc. Gura Humorului, Bucsoita, Jud. Suceava.

"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro, precum si catre site-ul web al Programului Operational Regional 2014-2020, www.inforegio.ro si pagina de Facebook a programului facebook.com/inforegio.ro. Detalii privind elementele obligatorii de identitate vizuala se regasesc in Manualul de Identitate Vizuala a Regio 2014-2020, in vigoare."