Autoeducarea - secretul agentilor imobiliari de succesMunca unui agent imobiliar nu este ușoară, indiferent de zona sau nișa în care își desfășoară activitatea. Noi facem legătura dintre cererea și oferta din piață, și trebuie să găsim punctul comun ce mulțumește ambele părți. Setul de competențe de care avem nevoie este larg și variat: cunoașterea legislației, abilități de negociere peste medie, multă răbdare, diplomație, adaptabilitate și multe altele. Aceste competențe nu se dezvoltă peste noapte și nici nu le învățăm, majoritatea dintre ele, în timpul studiilor.

Așadar, care este diferența dintre un agent imobiliar de succes și unul mediocru? Cum reușesc unii să ajungă în vârf, în timp ce alții bat pasul pe loc? Ai putea crede că au noroc: norocul să cunoască anumiți oameni, norocul să activeze în zone dinamice, norocul să fie în momentul potrivit la locul potrivit. Nu neg că, uneori, norocul are partea lui. Însă, după atâția ani, îți pot spune că altceva stă la baza succesului.

Nimeni nu a absolvit școala de agenți imobiliari. Cel puțin nu în România. În alte țări, mai dezvoltate și cu tradiție în domeniu, durează între 6 luni și 2 ani să devii agent imobiliar. Aici, însă, nu am avut cursuri peste cursuri în care să ni se explice, teoretic măcar, ce înseamnă munca asta. Nu ne-a dat nimeni manualul agentului imobiliar, cu răspunsuri exacte pentru fiecare situație. Ar fi imposibil să existe așa ceva. Munca noastră nu are răspunsuri exacte. Munca noastră are tot atâtea variabile câți oameni întâlnim. Și atunci, cum putem avea succes? Răspunsul e simplu și la îndemâna fiecăruia dintre noi: autoeducarea. Cum te poate ajuta? În multe feluri.

Autoeducarea te ajută să îți perfecționezi toate abilitățile de care ai nevoie. Fie că ai nevoie să îți îmbunătățești abilitățile de negociere sau cele de promovare a business-ului tău, poți găsi ușor informațiile de care ai nevoie, fie participând la training-uri și workshop-uri, fie citind. Indiferent de modalitatea pe care o preferi, îmbunătățirea abilităților se va vedea în rezultatele muncii tale.

Autoeducarea te ajută să greșești mai puțin. Experiența este cel mai bun profesor, într-adevăr, însă mai întâi îți dă examenul și abia apoi îți predă lecția. Să înveți din experiență înseamnă să mai faci și greșeli, și nu puține. Însă, dacă ești proactiv, poți învăța din experiența altora. Poți înțelege cum au făcut față anumitor situații cu care, poate, te-ai întâlnit și tu. Nu e musai să faci tu toate greșelile. Și nici nu îți recomand.

Autoeducarea te ajută să te adaptezi mai ușor. Imprevizibilitatea muncii noastre cere să avem capacitatea de a ne adapta situațiilor și clienților. Nici un contract nu e identic cu altul și fiecare client este unic. Putem face față oricărei situații cu puțină pregătire și încredere. Că veni vorba...

Autoeducarea îți crește încrederea în tine și în abilitățile tale. Imaginează-ți că încrederea în tine este ca o scară, iar fiecare treaptă este o abilitate profesională sau o calitate personală. Ca să urci tot mai sus, să ai tot mai multă încredere în tin și în ce poți face, trebuie să urci cât mai multe scări. și nu orice fel de scări, ci scări solide și rezistente, ca pașii să îți fie siguri. Fiecare lucru nou pe care îl înveți e încă o scară către succes și, cu cât scările sunt mai rezistente, cu atât baza succesului tău e mai puternică.

Autoeducarea te ajută în toate aspectele vieții tale. Dacă îți dezvolți abilitățile de negociere vei fi un negociator mai bun nu doar pentru business-ul tău, ci și pentru tine. Data viitoare când vei dori să cumperi o mașină, vei obține un preț mai bun.

Sunt multe alte aspecte pe care autoeducarea te poate ajuta să le îmbunătățești. Sunt multe motive pentru care să continui să te perfecționezi. Succesul este „an inside job”. Începe și se termină cu tine. Tocmai de aceea îți recomand acest training, „Next Level 2 in Real Estate”, susținut pe 15 mai de Gil Li-ran, trainer cu renume internațional. Dacă vrei să știi mai multe despre cum să îți promovezi business-ul sau cum să îți îmbunătățești abilitățile de negociere, participă și tu. Află mai multe dând click aici. Eu voi fi acolo.

Posteaza un comentariu